actueel

 • Kentekenparkeren ‘overige producten’ najaar 2017

  Begin dit jaar heeft de gemeente Leiden kentekenparkeren ingevoerd voor de bewonersvergunning, bedrijfsvergunning en het bezoekersparkeren. Inmiddels is gebleken dat de invoering van het kentekenparkeren voor de meer complexe producten zoals bijvoorbeeld de werknemersvergunning, klussenbusvergunning, gehandicaptenparkeerkaart of mantelzorgvergunning extra aandacht vraagt.

  Najaar 2017

  Naar verwachting zullen deze producten in het najaar van 2017 overgaan op kentekenparkeren. Houders van een ‘overig parkeerproduct’ worden met een bewonersbrief geïnformeerd
 • Parkeervergunning voor mantelzorgers

  Voor de parkeervergunning moet de mantelzorgverlener een verklaring mantelzorgondersteuning hebben, aan te vragen via Eva.

  Er zijn een aantal voorwaarden:

  • woont in het gebied waar betaald parkeren geldt;
  • behoeft minimaal 8 uur per week of langer dan 3 maanden zorg;
  • moet in het bezit zijn van een indicatie-/mantelzorgverklaring, die u kunt aanvragen via het expertisebureau mantelzorg Eva.

  Naast de parkeervergunning komt de mantelzorgverlener in aanmerking voor de € 50 VVV bonnen.

 

 •  Tegemoetkoming Zorg -voorheen de compensatie Wtcg- kan vanaf 1 maart 2017 tot en met december worden aangevraagd! Zie voor de voorwaarden de website van de gemeente Leiden.

 

 • Belastingvoordelen voor mensen met een ziekte of beperking 
  Het kan nog steeds: zorgkosten terug via de belasting

  Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp.
  Die kosten zijn voor een deel nog steeds aftrekbaar via de belasting. De website Meerkosten.nl legt heel precies uit hoe dat moet. Daarnaast geeft de website uitleg over andere regelingen die het inkomen extra ondersteunen.   Op de website van Iederin leest u meer . bijgaand kunt u de digitale belastinggids downloaden.

 

 • VN verdrag. Het verdrag is geratificieerd!! Dit betekent dat de overheid verplicht is er voor te zorgen dat mensen met een beperking gelijkwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen.

 


 

 • Méér zorgverzekering voor minder geld. Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn?  De gemeente Leiden biedt samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een collectieve verzekering aan waarbij u gebruik kunt maken van een uitgebreid verzekeringspakket voor een lageprijs. www.gezondverzekerd.nl/Leiden      

 • Loopgroep Running Blind kijkt uit naar nieuw asfalt langs Rijn- en Schiekanaal. Het wandel- en fietspad langs het Rijn- en Schiekanaal is opnieuw geasfalteerd. Het pad ligt er weer strak bij en is bovendien breder dan voorheen. En dat is goed nieuws voor de LRRC en in het bijzonder de loopgroep Running Blind. Deze loopgroep bestaat uit blinde hardlopers en hun begeleiders. Nu het pad breder en strakker is, kunnen zij hun trainingen op het Delfts Jaagpad weer oppakken. En daar hebben ze lang naar uitgekeken.

 • Zonnebloemauto. Een aangepaste auto, exclusief te huur voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel. De auto heeft ruimte voor een rolstoel of scootmobiel en nog 4 á 5 zitplaatsen(inclusief chauffeur). info zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

Hardlopen voor mensen met een visuele beperking kan nu ook in Leiden. Onder de naam Running Blind gaat de hardloopgroep voor blinden en slechtzienden op donderdag 20 november van start bij de Leiden Road Runners Club.

Het initiatief komt van de Leiden Marathon en geschiedt in navolging van veel succesvolle afdelingen in Nederland en in samenwerking met de Oogvereniging Nederland. Running Blind liep voor het eerst in 2007 vanuit het Oogziekenhuis in Rotterdam en heeft zich daarna flink uitgebreid.

Blinden en slechtzienden worden uitgedaagd om uit hun zetel te komen en zich bij Running Blind aan te sluiten. Hun handicap is immers geen reden om niet te sporten. De groep is bestemd voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Ook worden buddy’s gezocht, oftewel hardlopers die de slechtziende sporters willen begeleiden.

De Leiden Road Runners Club adopteert het initiatief en levert de trainers en overige faciliteiten zoals het clubhuis en kleedkamers. Bovendien maakt de LRRC de website toegankelijk voor deze doelgroep.

- See more at: http://www.runningblind.nl/regios/leiden#sthash.ZTbRs565.dpuf

 

 2011 Actueel.